București mai bun – Pianina Play Me din Piața Unirii

playme1

Printre fețe posomorâte și inexpresive, în mirosurile „sublime” din metroul bucureștean, la Piața Unirii 1, stă așezat un pian. Angajații METROREX prezenți în stație nu știu prea multe depre de ce se află acolo, nu știu cât timp va sta, dar permit trecătorilor să-l folosească.

Și e atât de relaxant și, în același timp, ciudat într-un sens pozitiv, să prinzi pe cineva cântând la el când intri în metrou și să auzi un sunet plăcut, în loc de vâjâit și pași grăbiți. O acțiune aparent fără niciun sens, o acțiune ce pare că nu aduce niciun folos, un lucru simplu, dar care luminează chipurile multora dintre „călători”. Pentru că, pentru un moment, uiți de grabă, aglomerație și poate chiar griji. Și zâmbești – lucru pe care-l uiți mult prea des.

Pentru că părea că nimeni nu știe, am sunat la METROREX pentru a afla mai multe informații, afirmându-mi aprobarea față de această inițiativă și dorința de a scrie un articol pentru un „Bucuresti mai bun”(proiect personal ce promovează inițiativele „zâmbărețe” din București).

Acțiunea face parte dintr-un proiect-eveniment al Institutului de Arte, numit „Pianina Play Me – Cântă!”, iar pianina va sta la Piața Unirii timp de o lună de zile (30 mai – 30 iunie) și va putea fi „cântată” de orice trecător, sub supravegherea pazei METROREX. Evenimentul este și în mediul online, aici, iar pianista Mădălina Pașol este coordonatoarea principală și cea care a obținut aprobarea METROREX.

art-133971-madalina-pasol_mare„Muzica se poate face oriunde, de aceea am postat acolo, ca oamenii să accepte arta ca pe ceva ce face parte din viața noastră, zi de zi, oriunde și oricum. Să cântăm, să ne exprimăm sentimentele frumoase, să ne bucurăm!” (Mădălina Pașol)

Susțin astfel de inițiative și mi-ar plăcea ca ele să fie promovate multe mai bine.

Un exemplu de ce se întâmplă la metrou. Vineri, 06.06.2014, runda a doua cu pianista Mădălina Pașol, Mădălina Slav, Valentin Albeșteanu și Nadine. Nu-i cunosc pe toți, dar voi fi acolo vineri pentru asta și pentru a-i aplauda 🙂

Share, Enjoy and „Play Me!”@Piața Unirii

 

 

Acest articol a fost publicat în Din viață, Filosofii de buzunar, Reacții și etichetat , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la București mai bun – Pianina Play Me din Piața Unirii

  1. Metroul către sufletul celuilalt
    “Metroul este un spaţiu dinamic, este un loc ideal pentru întâlnire, pentru socializare. Muzica este cu siguranţă cel mai răspândit mijloc de comunicare. Cu un limbaj universal, acest vehicul subtil – muzica – poate fi “metroul către sufletul celuilalt”. Emoţia exprimării artistice nu are limite şi acest lucru l-am constatat din nou, cu ocazia suitei de evenimente organizate pe tot parcursul lunii iunie. Pianista de mare sensibilitate Mădălina Paşol – preşedintele Institutului de Arte şi coordonatorul întregului program, ne-a demonstrat că putem fi creativi, putem avea idei, putem face oamenii un pic mai fericiţi! Vom continua să valorizăm “oraşul de sub oraş”, pentru ca el să devină din ce în ce mai mult un loc al prieteniei, al luminii. Mulţumim Mădălina!”(Evelyne Croitoru, Relaţii Publice METROREX)

Lasă un comentariu