CURAJ RECOMANDAT 100%

covercne

Consiliul Elevilor a fost, este şi va rămâne un loc al formării, al responsabilizării şi al curajului. Este acel element din viața mea care a contribuit enorm la definirea persoanei care sunt astăzi.

  • Zic curaj pentru că nu-i tocmai ușor să-ți aperi colegii și să reclami un sistem în fața așa numiților „adulți” din fruntea unității tale de învățământ.
  • Zic curaj pentru că e greu să te faci ascultat atunci când militezi pentru schimbare și dezvoltare.
  • Nu în ultimul rând, zic curaj pentru că e o provocare pentru tine, o provocare să alegi diplomația în locul unei reacții impulsive, corectitudinea în locul înșelăciunii, verticalitatea în locul servilității. E o provocare să devii mai responsabil, mai organizat, să te integrezi sau să ieși din tipare.

Și-n tot timpul ăsta, partea frumoasă este că descoperi – descoperi oameni care-ți vor deveni dragi pe viață, locuri din care n-ai să mai vrei să pleci, idei la care nu te-ai fi gândit și, poate cel mai important lucru pe care-l vei descoperi, crezul tău – ce te va ajuta mai apoi atât în a alege facultatea pe care vrei să o urmezi, domeniul de specializare, dar și tipul de oameni pe care îl vrei alături.

Alege implicarea, forțează schimbarea, fii vocea colegilor tăi!
RECOMANDAT 100%

Acest articol a fost publicat în Filosofii de buzunar, Reacții și etichetat , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un comentariu